fbpx
“Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju.” – Nikola Tesla
Najbolji filteri za vodu

DOSTAVA I REKLAMACIJE

U procesu kupovine na Vuma.hr internet trgovini osigurali smo da možete ovisno o zemlji kupca tj. mjesta isporuke imati brzu i pouzdanu dostavu kupljenih proizvoda na kućnu adresu. Dostava je moguća najranije 8-14 radnih dana od dana knjiženih sredstava na računu tvrtke. Besplatnu dostavu (uključena u cijenu) obavljamo za Njemačku i Hrvatsku. Moguće je naručiti proizvode i za druge zemlje no tada je moguće i dodatna naplata poštarine ovisno o mjestu isporuke.

 

Prodavatelj

VUMA obrt za trgovinu i usluge

vl . Matija Vusić

Ive Serdara 11d, 10168 Zagreb – Croatia

IBAN: HR0524020061140376946

PDV ID: 53483534080

 

Naručitelj

Naručitelj je svaka poslovno sposobna osoba koja može izvrši narudžbu, putem web stranice www.Vuma.hr, telefona, e-maila, Facebook / Instagram / LinkedIN društvenih mreža.

 

Točnost sadržaja

Na web stranici www.Vuma.hr uvijek nastojimo što točnije prikazati opise, slike i cijene ponuđenih proizvoda. Unatoč našim nastojanjima mogu se dogoditi određene manje pogreške ili netočnosti odnosno da neke proizvode nemamo u ponudi. Također prema individualnim postavkama korisnika web stranica postoje odstupanja u boji proizvoda kao i veličini prikaza a prema displeju monitora ili mobilnog uređaja koji koristi kupac.

Svaki proizvod prikazan na našim web-stranicama ima svoju realnu fotografiju prosječnog proizvoda koja prikazuje kakav će proizvod Naručitelj zaista primiti odnosno fotografije koje prikazuju što sve dolazi u paketu.

 

Dostupnost proizvoda

Proizvodi se proizvode u velikim serijama i u većini slučajeva uvijek su raspoloživi za narudžbu. Činjenica što su proizvodi prikazani na www.Vuma.hr ne znači da se isti mogu uvijek kupiti odnosno da su isti dostupni za isporuku. Ponekada će biti objavljeni no naznačeno da nisu dostupni ali se mogu naručit i očekivat prema terminu dobave. Zadržavamo pravo moguće diskrepancije objave i stanja na skladištu.

 

Pakiranje proizvoda

Budući su proizvodi prikazani na www.Vuma.hr u međunarodnom transportu, izradili smo posebnu ambalažu koja onemogućuje oštećenja pri transportu.

Svi proizvodi se pakiraju ručno. Kod zaprimanja kupljenog proizvoda molimo odmah pregledati dali su svi dijelovi na broju i da nema vanjskih oštećenja.

Naša internet trgovina radi 0-24h. Narudžbe koje zaprimimo od pon-pet. Pakiraju se drugog radnog dana nakon što uplatu zaprimimo na račun.

 

 

Cijene

Sve cijene su prikazane u hrvatskim kunama (HRK). U cijene nije uračunat PDV.

Cjenik dostave
U ovom trenutku dostava za Hrvatsku i Njemačku je besplatna (uračunata u cijenu).

Dostavljači
Dostavljači će dopremit Vašu naručenu robu na vašu adresu koju ste upisali kod narudžbe/autorizacije kreditnih/debitnih kartica ili ukoliko je plaćanje bankovnim transferom tada koristi se adresa iz registracije vašeg profila na stranicama internet prodavaonice VUMA.HR . Za točnost podataka odgovara naručitelj.

 

Preuzimanje i dostava

Priprema narudžbe, pakiranje proizvoda za slanje obavlja se neposredno prije slanja.

Prilikom preuzimanja paketa, Naručitelj na licu mjesta provjerava stanje zaprimljenih sadnica kako bi utvrdio eventualna oštećenja. Ako oštećenja postoje, Naručitelj nije dužan preuzeti pošiljku. Novi proizvodi biti će poslani (zamjena) u najkraćem mogućem roku. Proizvode šaljemo u što kraćem roku, unutar prvog sljedećeg radnog dana, svakog radnog dana. U slučaju da proizvod više nije trenutno raspoloživ, Naručitelja će kontaktirati djelatnik Prodavatelja te ga obavijestiti kada će biti u mogućnosti isporučiti narudžbu Naručitelja.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku. Osim spornih troškova, prodavatelj zadržava pravo da prilikom svih slijedećih narudžbi kupca koji je jednom ili više puta odbio primiti naručene proizvode, naplatu vrši isključivo kreditnom/debitnom karticom ili avansnom uplatom na žiro račun.

 

Reklamacije i povrat robe
Svi proizvodi na www.Vuma.hr su iz kontrolirane proizvodnje i sadrže sve potrebne certifikate. Prije pakiranja, proizvodi se pregledavaju radi provjere da nije došlo do kakvog oštećenja.

Ukoliko Naručitelj nije zadovoljan s naručenim proizvodima, može iste vratiti ili zamijeniti u roku od 14 radnih dana nakon primitka pošiljke uz pisanu obavijest o tome da li Naručitelj traži zamjenu ili povrat proizvoda. Pisana obavijest mora sadržavati podatke o proizvodu koji se želi zamijeniti, a u slučaju povrata i broj računa Naručitelja za povrat novca. Naknadne reklamacije Prodavatelj ne uvažava.

Ako Naručitelj želi izvršiti zamjenu proizvoda Prodavatelj će ukoliko primljena pošiljka s proizvodima odgovara Prodavateljevim uvjetima poslovanja, iste zamijeniti o trošku Naručitelja. Troškove povrata i slanja nove robe snosi Naručitelj.

Ako Naručitelj želi izvršiti povrat proizvoda, Prodavatelj će ukoliko primljena pošiljka s proizvodima odgovara Prodavateljevim uvjetima poslovanja, uplaćeni iznos za navedene proizvode vratiti na račun Naručitelja.

Proizvodi koje Naručitelj šalje Prodavatelju radi povrata ili zamjene moraju biti nekorišteni, neoštećeni i u originalnom pakiranju s priloženom kopijom ili originalom računa.

Prodavatelj nije dužan primiti pošiljke kojima se vrši povrat ili zamjena proizvoda ukoliko iste nisu u skladu sa Prodavateljevim uvjetima poslovanja.

Naručitelj ima pravo na povrat proizvoda koje nije naručio ili proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje nije nastalo prilikom transporta. U slučaju da mislite kako su dostavljeni proizvodi oštećeni, pošaljite nam sliku u visokoj rezoluciji na kojoj se jasno vidi oštećenje/a na vuma@vuma.hr – Ako je reklamacija opravdana, proizvod će Vam biti zamijenjen. U slučaju da je reklamacija opravdana odobrit ćemo povrat proizvoda te Naručitelju poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

 

http://Vuma.hr/wp-content/uploads/2019/06/RASKID-UGOVORA.pdf
PDF Obrazac za jednostrani raskid ugovora

 

Obavijest potrošačima o načinu podnošenja pisanih prigovora

Potrošači u Hrvatskoj
– sukladno čl. 8. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da mogu podnositi pisane prigovore na sljedeći način:
– putem pošte na adresu:
VUMA obrt za trgovinu i usluge
vl . Matija Vusić
Ive Serdara 11d, 10168 Zagreb – Croatia
– na e-mail adresu: vuma@vuma.hr

Obavezno u prigovoru navedite broj narudžbe/podatke naručenih proizvoda, datum, svoje kontakt podatke i adresu za dostavu odgovora.
Na Vaš prigovor odgovorit ćemo u roku od 15 dana. Cijenimo Vaše mišljenje te Vas pozivamo da nam se obratite s Vašim upitima, prijedlozima, sugestijama, slikama uspješnog rasta kupljenih proizvoda putem naših društvenih mreža.

Trajanje i raskid ugovora
Ugovor koji kupac sklapa s VUMA obrt za trgovinu i usluge je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je aktiviran isporukom robe ili usluge od VUMA obrt za trgovinu i usluge te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi uvjeti sastavni su dio uvjeta i pravila poslovanja između VUMA obrt za trgovinu i usluge Internet prodavaonice i kupca.
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.
Ugovor možete raskinuti koristeći nedvosmislenu izjavu u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.
U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
• isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
• isporuka robe koja nije naručena
• isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja
Roba treba biti u originalnom pakiranju, pripremljena za dostavu poštom.
Izravne troškove povrata robe kupac je obavezan snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora a ukoliko proizvod ne može biti vraćen poštom na uobičajen način kupac se može obratiti VUMA obrt za trgovinu i usluge na email adresu vuma@vuma.hr radi pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda. Kupac je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Vaša odgovornost detaljno je utvrđena pravilnikom.

Prihvaćanjem ovih uvjeta, prihvatili ste i odredbe spomenutog pravilnika.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva.
Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći pretragom pojma na internetu za: Zakon o zaštiti potrošača.

Nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vaš prigovor/ reklamaciju.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS – https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

U slučaju neriješenih prigovora potrošači  mogu rješavati potrošački spor putem tijela za ARPS sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (NN 121/16) .  Trgovac VUMA obrt za trgovinu i usluge će u slučaju podnošenja prijedloga za mirenje sudjelovati u postupku pred ARPS tijelom: Centar za mirenje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/I, 1000 Zagreb, Hrvatska,  ili na   http://www.hup.hr/

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Adresa i mjesto rada:
VUMA obrt za trgovinu i usluge
vl . Matija Vusić
Ive Serdara 11d, 10168 Zagreb – Hrvatska,   Službeni e-pretinac: vuma@vuma.hr

FILTRIRAJTE VODU

Prednosti filtrirane vode

Uklanjanje klora

Voda je zdravija jer se otklanja klor. Voda bazena nije za piće jer je klor štetan za ljude. Ipak, voda iz slavine sadrži klor, stoga je najbolje da filtrirate svoju vodu prije nego što ju natočite u čašu.

Detoksifikacija

Sprječite ulazak u vaše tijelo više od 2100 raznih toksina koji su vjerojatno prisutni u prljavoj vodi. Vaši bubrezi će ispravno funkcionirati u detoksikaciji vašeg tijela kada pijete filtriranu vodu.

Očuvanje kvalitete vode

Filtriranjem vode uklanjate zagađivače u vodi, što znači da se tekućina manje „kvari“. Voda postaje ustajala vremenom zbog supstanci u njoj, a ne zbog same vode. Filtriranje vode uklanja tvari koje se raspadaju ili propadaju tijekom vremena.

PRODAJA

Trebate pomoć kod naručivanja?

Naručite odmah

+385 99 4823 423

VUMA.hr

Ive Serdara 11d, 10168 Zagreb, Hrvatska

Naručite svoj filter za vodu već danas