fbpx
“Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju.” – Nikola Tesla
Najbolji filteri za vodu

SUKLADNOST EU ZAKONA I GDPR

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka

1. Uvodne odredbe
Pristupanjem i/ili uporabom Internetskih stranica www.vuma.hr u vlasništvu VUMA obrt za trgovinu i usluge a, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio te da je suglasan s Uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetskih stranica. Ukoliko Korisnik s istim nije suglasan, dužan se suzdržati od korištenja istih, napustiti ih te ne pristupati i/ili koristiti Internetske stranice VUMA obrt za trgovinu i usluge.

2. Promjene povjerljivosti podataka
VUMA obrt za trgovinu i usluge je ovlašten izmijeniti Izjavu o povjerljivosti podataka u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka na VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetskim stranicama. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskim stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.
Korisnik se obvezuje povremeno iznova pročitati Izjavu o povjerljivosti podataka kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Ukoliko Korisnik koristi Internetske stranice nakon izmjene Izjave o povjerljivosti podataka, presumira se da se upoznao s izmjenama, da ih razumije i u cijelosti prihvaća. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

3. Vrste prikupljenih informacija i uporaba prikupljenih informacija
VUMA obrt za trgovinu i usluge prikuplja osobne informacije koje identificiraju Korisnike Internetskih stranica. Kada se Korisnik uključi u određene aktivnosti na VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetskim stranicama, kao što su otvaranje korisničkog računa, pretplata na newsletter, objavljivanje sadržaja i/ili objavljivanje tekstova na forumima, sudjelovanje u natjecanjima u organizaciji VUMA obrt za trgovinu i usluge a, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija VUMA obrt za trgovinu i usluge , u traženje informacija o proizvodima VUMA obrt za trgovinu i usluge -a, postavljanje video zapisa, VUMA obrt za trgovinu i usluge može zatražiti od Korisnika pružanje određenih informacija o sebi. Korisnik nije dužan uključiti se u navedene aktivnosti. Ukoliko se Korisnik odluči uključiti, VUMA obrt za trgovinu i usluge je ovlašten zatražiti osobne informacije: ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj i datum rođenja te sliku.
VUMA obrt za trgovinu i usluge je ovlašten koristiti osobne informacije Korisnika kako bi vam ponudio proizvode i usluge, organizirao natjecanja, unaprijedio rad Internetskih stranica, poboljšao oglašivačke i promocijske napore, analiziralo uporabu Internetskih stranica, poboljšao ponudu proizvoda i usluga te ispitao vaše iskustvo s trećim stranama. VUMA obrt za trgovinu i usluge je izričito ovlašten koristiti komentare Korisnika kako bi druge korisnike obavijestio o proizvodima. Takav komentar može biti objavljen u VUMA obrt za trgovinu i usluge oglašivačkim materijalima na Internetskoj stranici. Osim toga, ako koristite Internetske stranice VUMA obrt za trgovinu i usluge a za slanje informacija ili proizvoda drugim osobama, VUMA obrt za trgovinu i usluge je ovlašten pohraniti osobne informacije Korisnika i primatelja. VUMA obrt za trgovinu i usluge je ovlašten koristiti osobne informacije Korisnika za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta, poštivanje ugovora, uključujući Uvjete korištenja i Izjave o povjerljivosti podataka VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetskih stranica, poštivanje odgovarajućih zakona te suradnju sa službama za provođenje zakona.
VUMA obrt za trgovinu i usluge je ovlašten prikupljati informacije koje ne identificiraju specifičnog Krajnjeg korisnika, uključujući Uniform Resource Locator (URL) internetske stranice koju je Korisnik posjetio prije otvaranja Internetske stranice VUMA obrt za trgovinu i usluge a, URL internetske stranice koju je Korisnik posjetio nakon napuštanja VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetske stranice, vrsta pretraživača kojeg Korisnik koristi te Korisnikovu Internet Protocol (IP) adresu. Ovlašteni pružatelji usluga i oglašivači, mogu automatski prikupljati ove informacije prilikom posjete VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetske stranice, putem „kolačića“ i drugih alata. VUMA obrt za trgovinu i usluge koristi takve podatke isključivo za rješavanje problema, administriranje Internetske stranice, analizu trendova, skupljanje demografskih podataka, analizu sukladnosti s pozitivnim propisima i suradnju sa službama za provođenje zakona.
Ovisno o vrstama aktivnosti, neke informacije su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ako Korisnik ne pruži obvezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost. VUMA obrt za trgovinu i usluge neće prikupljati osobne podatke putem svojih internetskih stranica i to: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili elektronička adresa korisnika, osim ako ih Korisnik dobrovoljno prijavi, registra na VUMA obrt za trgovinu i usluge intenetskim stranicama ili isto učini putem ankete, suglasnošću i/ili ako tako dopuštaju važeći zakoni i propisi za zaštitu osobnih podataka.

4. Objavljivanje osobnih informacija
VUMA obrt za trgovinu i usluge neće dijeliti Identifikacijske osobne informacije s drugim stranama, no može podijeliti informacije o Korisnicima povezanim tvrtkama čiji je VUMA obrt za trgovinu i usluge član.
VUMA obrt za trgovinu i usluge pruža određene usluge i proizvode preko trećih strana. Treći pružatelji usluga provode određene aktivnosti u ime i za račun VUMA obrt za trgovinu i usluge a kao što su slanje i distribucija VUMA obrt za trgovinu i usluge administrativnih i promocijskih e-mail poruka. VUMA obrt za trgovinu i usluge može podijeliti osobne podatke Korisnika s takvim Pružateljima usluga za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte, administriranje natjecanja, uklanjanje duplikata informacija na popisima klijenata, analizu podataka, pružanje usluga oglašavanja, osiguravanje rezultata pretrage i veze, obradu plaćanja kreditnim karticama, upravljanje Internetskim stranicama, rješavanje problema, i pružanje korisničkih usluga.
VUMA obrt za trgovinu i usluge je ovlašten otkriti informacije o Korisniku u svrhu zaštite VUMA obrt za trgovinu i usluge a i zaštite drugih. VUMA obrt za trgovinu i usluge je ovlašten otkriti Identifikacijske osobne informacije Korisnika kad je opravdano očekivati da će njihovo otkrivanje pomoći provođenju zakona ili je nužno kao posljedica sudskog naloga, da će osigurati sukladnost s ovom Izjavom o povjerljivosti podataka, Uvjetima o korištenju naših Internetskih stranica ili drugim ugovorima; ili zaštititi prava vlasništva ili sigurnosti ovih Internetskih stranica, njihovih Korisnika ili drugih osoba.
Ako Korisnik ne želi da se njegovi osobni podaci upotrebljavaju za podršku odnosa s kupcima (osobito za izravni marketing ili istraživanje tržišta), VUMA obrt za trgovinu i usluge će poštovati Korisnikov izbor. Osobne identifikacijske podatke VUMA obrt za trgovinu i usluge ne prodaje ni ne plasira na tržište trećim osobama, osim VUMA obrt za trgovinu i usluge pridruženim društvima.

5. Nadopune i ispravljanje informacija
Korisnik je ovlašten promijeniti bilo koji osobni podatak slanjem e-mail poruke ili promjenom profila korisnika. U e- mail poruci Korisnik je dužan navesti ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti. Korisnik također može svakodobno zatražiti brisanje ili uklanjanje informacija o svom korisničkom računu. Korisnik je upoznat da VUMA obrt za trgovinu i usluge ne može izbrisati informacije povezane s prošlim transakcijama na VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetskim stranicama. Ako se korisnikovi osobni podaci promijene, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti slanjem e-maila na adresu vuma@vuma.hr

 

6. Slanje upita/narudžbe putem razgovora na društvenim mrežama (chat aplikacije)
Kako bi se napravila narudžba ili odgovorilo na upite korisnika za VUMA obrt za trgovinu i usluge web prodavaonicu od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena, prezimena, kontakt telefona, e-mail adrese i adrese isporuke naručenih proizvoda). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom narudžbe proizvoda ili odgovaranja na pitanja postavljenih na našoj web stranici ili stranici društvenih mreža koje koristimo u promociji.

Big-Win.hr web stranica koristi Facebook platformu Messenger za chat razgovore (čavrljanje) koja direktno povezuje posjetioce/korisnike stranice  big-win.hr prodavaonice. Navedene poruke i razgovori su spremljeni unutar Facebook Messenger aplikacije. Za više informacije, molimo pogledajte Politiku privatnosti Facebook aplikacije.

 

7. Obavijesti o novostima i posebnim ponudama (eng. Newsletter).
Registrirani kupci/korisnici web trgovine ukoliko su to odabrali povremeno mogu primati informacije o proizvodima, uslugama i posebnim ponudama Poštujući privatnost svojih korisnika nudimo mogućnost odbijanja primanja ovog tipa informacija u svakom trenutku.

 

8. Izbor korisnika u vezi s prikupljanjem i uporabom informacija
Korisnik ne može isključiti primanje Administrativnih e-mail poruka koje se odnose na Korisničku aktivnost na Internetskoj stranici, i uključuju poruke u vezi s određenim Korisničkim računima, zahtjeve ili upite te poruke u vezi s kupnjom proizvoda i usluga. Korisnik ima mogućnost zatražiti promocijske e- mail poruke koje oglašavaju proizvode u ponudi VUMA obrt za trgovinu i usluge Internet prodavaonice, uključujući ekskluzivne prodajne i druge ponude, i/ili proizvode i usluge povezanih tvrtki. VUMA obrt za trgovinu i usluge šalje promocijske e-mail poruke registriranim Korisnicima koji su odabrali su opciju primanja promocijskih poruka. Ukoliko Korisnik ne želi primati promocijske e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja možete odabrati opciju otkazivanja primanja promocijskih e-mail poruka. U slučaju kontaktiranja, Korisnik treba navesti ime i prezime, adresu, e-mail adresu i koju vrstu promocijskih e-mail poruka više ne želi primati.

 

9. Voditelj obrade podataka

VUMA obrt za trgovinu i usluge
vl . Matija Vusić
Ive Serdara 11d, 10168 Zagreb
Republika Hrvatska je voditelj obrade vaših osobnih podataka. Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

 

10. Zaštita podataka
Za zaštitu osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmjena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa VUMA obrt za trgovinu i usluge poduzima tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.
Korisnik može pristupiti osobnim informacijama na VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetskim stranicama pomoću zaporke i e- mail adrese. Korisniku se preporučuje ne otkrivati zaporku trećim osobama. Korisnik je upoznat s činjenicom da niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Iako VUMA obrt za trgovinu i usluge provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s naše Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve. Podaci koje korisnik daje prilikom ispunjavanja narudžbe, pohranjuju se na serveru webshopa te u poslovnom programu vođenja kupaca i računa kojem pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu. Podaci o korisniku kao kupcu nalaze se unutar stranica internet prodavaonice koji se nalazi na zakupljenom hosting serveru. Prikupljaju samo oni nužni podatci za obradu narudžbe te kod trećih osoba koje obavljanju knjigovodstvenu obradu odnosno poslove isporuke narudžbe. Podaci za promotivne svrhe slanja obavijesti nalaze se na serveru Mailchimp.com ponuđača usluge grupnog slanja emailova (isključivo email adresa i ime i prezime korisnika). Podaci o razgovorima (chat) putem aplikacije Messenger (na serverima Facebook aplikacije). Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i hosting računala Big Win internet prodavaonice odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka, no ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana.

 

11. Praćenje podataka
VUMA obrt za trgovinu i usluge je ovlašten pohranjivati na vašem računalu „kolačiće“ koji sadrže informacije o Korisniku koji se koriste radi uštede vremena Korisnika za vrijeme korištenja Internetskih stranica VUMA obrt za trgovinu i usluge a, radi praćenja i usmjeravanja Korisnikovih interesa s ciljem pružanja usluga prilagođenih svakom Korisniku te za kupnju. „Kolačići“ također prikupljaju neosobne informacije Korisnika. VUMA obrt za trgovinu i usluge koristi Treće agencije za oglašavanje za prikazivanje oglasa na VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetskoj stranici. Kao dio njihove usluge Treće agencije mogu staviti odvojene „kolačiće“ na vaše računalo, nad kojima VUMA obrt za trgovinu i usluge nema pristup ili kontrolu. Korisnik može urediti postavke pretraživača kako bi odbio „kolačiće“, u kojem slučaju se može dogoditi da neki dijelovi VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetskih stranica možda neće pravilno raditi. VUMA obrt za trgovinu i usluge može koristiti i druge standardne tehnologije za praćenje uporabe Internetskih stranica i promocija, te može dozvoliti Trećim pružateljima usluga korištenje ove metode u ime VUMA obrt za trgovinu i usluge a.

12. Povjerljivost podataka trećih internetskih stranica
Ova Izjava o povjerljivosti podataka se odnosi samo na uporabu i objavljivanje informacija koje VUMA obrt za trgovinu i usluge prikupljamo od Korisnika. Druge Internetske stranice kojima se može pristupiti putem VUMA obrt za trgovinu i usluge Internetskih stranica imaju svoje izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja i objavljivanja na njima. VUMA obrt za trgovinu i usluge ne snosi odgovornost za načine i uvjete rada trećih strana.

13. Maloljetnici
Maloljetne osobe mogu sudjelovati u promotivnim aktivnostima jedino i isključivo uz suglasnost roditelja, staratelja ili skrbnika. VUMA obrt za trgovinu i usluge neće svjesno prikupljati ili zadržavati informacije – osobne podatke djece mlađe od 14 godina bez inzistiranja na tome da pridobiju suglasnost roditelja, ako tako zahtijeva važeći zakon. Osobne podatke djeteta VUMA obrt za trgovinu i usluge će upotrebljavat ili objavljivati samo ako tako dopušta zakon, uz suglasnost roditelja prema lokalnim zakonima ili propisima ili zaštititi dijete.

14. Pravo na brisanje/zaborav osobnih podataka korisnika
Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti online ili slanjem zahtjeva na email adresu vuma@vuma.hr i podaci će biti brisani bez odgode osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava. Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

15. Primjena Općih Uvjeta Korištenja
primjenjuje se od 15.07.2020 do opoziva od strane VUMA obrt za trgovinu i usluge

 

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka
Adresa i mjesto rada:
VUMA obrt za trgovinu i usluge
vl . Matija Vusić

Ive Serdara 11d, 10168 Zagreb – Croatia
Službeni e-pretinac: vuma@vuma.hr

FILTRIRAJTE VODU

Prednosti filtrirane vode

Uklanjanje klora

Voda je zdravija jer se otklanja klor. Voda bazena nije za piće jer je klor štetan za ljude. Ipak, voda iz slavine sadrži klor, stoga je najbolje da filtrirate svoju vodu prije nego što ju natočite u čašu.

Detoksifikacija

Sprječite ulazak u vaše tijelo više od 2100 raznih toksina koji su vjerojatno prisutni u prljavoj vodi. Vaši bubrezi će ispravno funkcionirati u detoksikaciji vašeg tijela kada pijete filtriranu vodu.

Očuvanje kvalitete vode

Filtriranjem vode uklanjate zagađivače u vodi, što znači da se tekućina manje „kvari“. Voda postaje ustajala vremenom zbog supstanci u njoj, a ne zbog same vode. Filtriranje vode uklanja tvari koje se raspadaju ili propadaju tijekom vremena.

PRODAJA

Trebate pomoć kod naručivanja?

Naručite odmah

+385 99 4823 423

VUMA.hr

Ive Serdara 11d, 10168 Zagreb, Hrvatska

Naručite svoj filter za vodu već danas