fbpx
“Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju.” – Nikola Tesla
Regeneracija

Način za produljenje vijeka trajanja mikrospiralnog uloška!

Način za produljenje vijeka trajanja mikrospiralnog uloška.

 

Vijek trajanja mikrospiralnog uloška može se produžiti redovitom regeneracijom. Na način da se očisti površina i unutrašnjost uloška.

 

Dolje ćete pronaći kratke upute za obnavljanje mikrospiralnog uloška.

Prije pokretanja postupka regeneracije, pročitajte i slijedite upute za pravilno otvaranje filtera!

Regeneracija se sastoji od dva koraka. S jedne strane, mikrospiralni uložak se ispire otopinom limunske kiseline, u drugom se koraku upotrebljava otopina bikarbonata – SODE ZA PRANJE (nije soda bikarbona).

Prije čišćenja, izvadite mikrospiralni uložak iz filtera. Ako je potrebno, izvadite umetak iz uloška mikrospiralnog filtera. Obnavlja se samo uložak mikrospiralnog filtera, umetci se moraju zamijeniti.

1. korak 

Pomiješajte oko 30 g limunske kiseline s 1 litrom vruće vode (oko 3% otopine) u prikladnoj posudi (npr. emajliranoj posudi ili staklu otpornom na toplinu s debelom stijenkom).

Stavite uložak u staklenku, s njegovim nitima okrenutim prema gore, ulijte vruću otopinu limunske kiseline u uložak. Zagađivači su sada isprani. Nastavite s ispiranjem dok voda ne poprimi bistar i čist izgled.

2. korak

Postavite mikrospiralni uložak s otvorom okrenutim prema gore u izduženi spremnik (npr. poklopac kućišta filtera). Pomiješajte 1 žličicu sode za pranje s 2 čaše vode (oko 2% otopine). Stavite otopinu u spremnik s uloškom sve dok se potpuno ne pokrije i ostavite ga da odstoji cca. 1 sat. Zatim mikrospiralni uložak isperite 3-5min pod tekućom vodom.

Uložak mikrospiralnog filtera je sada regeneriran i ponovno je spreman za upotrebu.

Uložak mikrospiralnog filtera je sada regeneriran i ponovno je spreman za upotrebu

.