fbpx
“Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju.” – Nikola Tesla
Rezultati ispitivanja naših mikrospiralnih filtera

REZULTATI ISPITIVANJA NAŠIH MIKROSPIRALNIH FILTERA

Većina navedenih ispitivanja napravljena su u Švedskoj od strane akreditiranih laboratorija. Mikrospiralni filteri koji su se prije koristili u domaćinstvima više od 6 mjeseci ponekad su korišteni za ispitivanja u labaratorijskim uvjetima.

Ponekad je rezultat bio ispod mjernog opsega i prikazan je s <(manje od), na primjer s bakterijama coli s <1 / 100ml. Rezultati ispitivanja su tada niži i pokazuju da nakon filtriranja s mikrospiralnim filterom NISU PRONAĐENE BAKTERIJE COLI.

 

U većini eksperimenata upotrijebljen je mikrospiralni uložak s veličinom pora od 0,05 um do 0,1 µm i protokom vode od  2 do 5 litara u minuti.

Kako bi se postigao maksimalni barijerski učinak za uran, protok vode treba umanjiti za pola. Testovi pokazuju određeno odstupanje u učinku zadržavanja urana (od oko 98 do 99,9%).

Ovo je povezano s jačinom protoka vode.

 

Ovdje je također uključeno i inozemno izvješće o rezultatima ispitivanja kapaciteta filtriranja cezija 137 i stroncija 90. Ovi rezultati potvrđeni su s vrlo dobrim rezultatima novim švedskim testovima koji koriste mikrospiralni filter za filtriranje vode onečišćene radioaktivnim česticama.

Napominjemo kako se rezultati ispitivanja ovih teških metala ispod navode ponekad u mg (tisućiti dijelovi grama), a ponekad u µg (milijunti dijelovi grama).

Učinkovitost tehnologije filtriranja prikazana je pretvorbom u postotke.

To možete pogledati u idućem odjeljku “učinkovitost filtriranja naših mikrospiralnih filtera”.

vuma_tablica_001
vuma_tablica_002