fbpx

INTERVIEW: VLADIMIR ANDROČEC ‘Zastarjela i porozna vodovodna mreža najveći je problem Zagreba’

Photo by Aleksandar Vučin

Zagreb još uvijek spada u malobrojne europske gradove koji imaju dovoljne količine kvalitetne vode, ali nužno je tim rezervama raspolagati racionalnije i mudrije, ističe u razgovoru za Nacional Vladimir Andročec, predsjednik Akademije tehničkih znanosti

Grad Zagreb, kao i čitava Hrvatska, ne oskudijeva vodom i još uvijek spada u malobrojne europske gradove koji se mogu pohvaliti dovoljnim količinama kvalitetne vode za vlastite potrebe, no nužno je tim bogatim rezervama vode raspolagati racionalnije i mudrije negoli do sada kako bismo ih očuvali za budućnost, ističe Vladimir Andročec, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, institucije koja je pokrovitelj znanstveno-stručnog skupa “Strategija razvoja vodoopskrbe i odvodnje grada Zagreba” koji će se održati 17. i 18. svibnja u Zagrebu. Andročec je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora skupa koji zajednički organiziraju Zagrebački holding, tvrtka Vodoopskrba i odvodnja i Društvo građevinskih inženjera Zagreb, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskih voda, raspravljat će se o aktualnom stanju i projektima koji će poboljšati kvalitetu sustava vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu.

NACIONAL: Kakvo je stanje vodovodne i kanalizacijske mreže najvećeg grada u Hrvatskoj u ovom trenutku i što se planira učiniti u budućnosti?

nastavak teksta možete pročitati na linku s kojeg je i preuzet.

https://www.nacional.hr/interview-vladimir-androcec-zastarjela-i-porozna-vodovodna-mreza-najveci-je-problem-zagreba/

Leave a comment